Faktori rizika i informisanost o drogama - IDN


Institut društvenih nauka sa sedištem u Beogradu uz podršku Ministarstva zdravlja zahvalјujući donaciji kompanije Alkaloid d.o.o., sprovodi „Istraživanje faktora rizika zloupotrebe psihoaktivnih supstanci među mladima u Republici Srbiji“. 

ANKETA TRAJE DESETAK MINUTA.

U istraživanju učestvuju učenici svih razreda srednjih škola. Sprovođenje istraživanja je omogućeno donacijom kompanije Alkaloid d.o.o.

 

 

                 

 

Ovo ispitivanje se sprovodi u skladu sa članom 16. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti koji glasi: „Maloletno lice koje je navršilo 15 godina može samostalno da daje pristanak za obradu podataka o svojoj ličnosti u korišćenju usluga informacionog društva.“

Istraživanje je anonimno, tako da podaci koje navedeš ni na koji način ne mogu biti dovedeni u vezu sa tobom, niti korišćeni u bilo koje druge svrhe osim za naučno istraživanje. 

Ovo ispitivanje je dobrovoljno i ukoliko ne želiš, nisi u obavezi da učestvuješ u ispitivanju i možeš u bilo kom trenutku odustati od popunjavanja upitnika. Ukoliko želiš da učestvuješ u istraživanju molimo te da klikneš dugme „dalјe“ i najpre nam odgovoriš da li si već napunio 15 godina, a ako jesi onda možeš nastaviti sa popunjavanjem ankete.

Poverlјivost podataka:

Sve informacije o tebi tretiraćemo sa strogom poverlјivošću i u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Svi podaci se prikuplјaju, obrađuju i čuvaju u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti („Službeni glasnik RS“, br. 87/2018). Nacionalna institucija zadužena za zaštitu podataka: Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, https://www.poverenik.rs/sr/.

 

                         

Ova anketa sadrži 53 pitanja.

A note on privacy
Ova anketa je anonimna.
The record of your survey responses does not contain any identifying information about you, unless a specific survey question explicitly asked for it. If you used an identifying token to access this survey, please rest assured that this token will not be stored together with your responses. It is managed in a separate database and will only be updated to indicate whether you did (or did not) complete this survey. There is no way of matching identification tokens with survey responses.