ИНСТИТУТ ДРУШТВЕНИХ НАУКА

Др Невен Цветићанин гост Кинеске академије друштвених наука

slika za vest

 

Др Невен Цветићанин, виши научни сарадник Института друштвених наука,  je боравио je од 17. до 21. децембра у Пекингу као гост Кинеске академије друштвених наука, једног од највећих и најутицајнијих светских think-thankova у области друштвених наука. 

У оквиру боравка у Пекингу др Невен Цветићанин је 18. и 19. децембра учествовао на 16. високом симпозијуму водећих think-thankova Европе и Кине, који је један од низа симпозијума који се организују у оквиру пројекта сарадње Кине и земаља Централне и Источне Европе (пројекат 16+1) као аналитичка и научна подршка процесу економске и просветно-научне трансконтиненталне сарадње. На 16. високом симпозијуму think-thankova Европе и Кине у Пекингу је учествовало неколико десетина одабраних истраживача из области друштвених наука из Европе и Кине. 

Током гостовања у Кинеској академији друштвених наука и учешћа на 16. високом симпозијуму think-thankova Европе и Кине др Невен Цветићанин је имао низ састанка и сусрета са релевантним истраживачима из референтних истраживачких институција Кине и различитих европских земаља на којима су размотрене могућности сарадње и учествовања на заједничким пројектима. 

Монографије

Зборници