ИНСТИТУТ ДРУШТВЕНИХ НАУКА

Др Мирко Благојевић учествовао на VIII међународној научној конференцији "Социологија религије у друштву постмодерне" и семинару посвећеном Јулији Синелиној

slika za vest

Др Мирко Благојевић, виши научни сарадник Института друштвених наука, одржао је  3. октобра 2018. године, заједно са доцентом Православног богословског факултета у Београду Златком Матићем, семинар посвећен трагично преминулој социoлошкињи религије Јулији Синелиној на Социoлошком факултету московског државног универзитета Ломоносов. На семинару су пристутни били професори и студенти последипломци овог факултета. Тема предавања: „Жизнеспособность религии и СПЦ между ностальгией и ожиданием“. Предавање су учесници пажљиво саслушали а затим је уследила подстицајна дискусија о виталности религије те перспективама и проблемима православља у друштвеним околностима савременог света.
Такође су Мирко Благојевић и Златко Матић иступили 4. и 5. октобра 2018.године уводним предавањем на првој пленарној сесији међународне научне конференције у Белгороду под називом: «Социология религии в обществе Позднего Модерна: православный акцент». Тема предавања: „Православие В Сербии: развитие, современное состояние и перспективы“. Суорганизатор ове конфереције је био и Институт друштвених наука а Мирко Благојевић је био земеник председника Програмског одбора конференције. Другог дана конференције, 5. октобра, организовано је неколико семинара за учеснике конференције којих је било око 50. Један од семинара је био и семинар под називом: «Религија у социолошкој и теолошкој перспективи» који су провели Мирко Благојевић и Златко Матић.

Фото галерија

Монографије

Зборници