ИНСТИТУТ ДРУШТВЕНИХ НАУКА

Учешће Форума за стратешке студије ИДН на манифестацији Serbian Visions

slika za vest

Новооснована истраживачка група Института друштвених наука Форум за стратешке студије (ФОРСТ) је имала презентацију на мултиконгресу think tankova Serbian Visions у суботу 24. новембра 2018. године, у хотелу Radisson Collection Old Mill, где се одржавала ова манифестација, коју су заједнички организовали Немачка привредна комора у Србији и Привредна комора Србије.

Презентација Форума за стратешке студије ИДН се састојала од дискусије на тему „Србија у 21. веку“ у којој су учествовали чланови Форума за стратешке студије ИДН – др Невен Цветићанин, виши научни сарадник ИДН, др Душко Лопандић, начелник групе за аналитику Министарства спољних послова, др Срећко Ђукић, дипломата и Мирко Јелић, дипломата, као и угледни гости из публике. У дискусији је било речи о енергетској и спољној политици политици Републике Србије, као и о значају истраживачких организација и група за припрему кредибилних и употребљивих анализа из области спољне политике, међународних односа, геополитике и безбедности, које би могле послужити за креирање дугорочних јавних политика у овим областима, како би доносиоци одлука имали кредибилну научну платформу за своје одлуке.

Догађај је био посећен и привукао је пажњу публике која је активно учествовала у дискусији, што је показатељ интересовања за теме које истражује Форум за стратешке студије Института друштвених наука као и за рад самог Форума. 

Монографије

Зборници